IM kämpar tillsammans

Språkintroduktion på ÖG

Intervjuer med elever om skolan

 

Nouryana H, 18 år gammal, hon kommer från Syrien. Noruyana sa: “Det är fint här i skolan, vi kan lära oss nya kunskaper med olika ämnen, och skolan går ganska bra för henne. Hon trivs i skolan för att hon har bra kompisar och hjälpsamma lärare och hon tycker att det är bra om det finns flyktingar och svenskar i samma skolan för lära oss kulturen, och att ha nya kompisar och vi kan lära oss språket av dem. Hon tänker på framtiden att hon ska fortsätta sin utbildning, men det finns ingen aktivitet att göra i skolan”.  

Yonas B, 18 år gammal, han kommer från Afghanistan. Younas sa: “skolan är liten och konstig att man kan inte betala med kort, och i skolan finns ingen disciplin. Skolan går ganska bra på denna terminen för honom, för att vi läser olika ämnen och det går bra. Han trivs inte så bra i skolan för att det finns inte massa elever i skolan. Framtiden kanske blir bra om han fortsätter skolan och får jobb, men det finns ingen aktivitet att göra i skolan”.

Fofana M, 19 år gammal, han kommer från Guinea. Fofana sa: “Skolan är bra för honom för att vi har bra lärare som undervisar och förklarar på lektionerna. Allt går bra för honom för att han får alltid hjälp från skolpersonal. Han trivs i skolan, därför han har kompisar från olika länder och alla snälla mot honom. Han tycker att det är bra för honom att vara flyktingar och svenskar i samma skolan, för att vi kan lära oss svenska snabbare från dem, när vi kontakt med dem. Han tycker om framtiden att klara sina mål och vara lastbilschaufför, men det finns ingen aktivitet att göra i skolan”.

   

Moutasm Billah M, 18 år gammal, han kommer från Syrien. Moutasm sa: “han  tycker om skolan för att han lär sig svenska och andra ämnen och vi har matsalen där man kan äta lunch och träffa sina kompisar. Skolan går bra för honom, därför lär han sig massa kunskaper. Han trivs i skolan, för att han träffa sina kompisar varje dag och vi har bra och hjälpsamma lärare, och han tänker att det är bra att vi är flyktingar med svenskar i samma skolan för lära sig mer svenska och man har nya kompisar. Han vill fortsätta sin utbildning och  klara sin mål,  men det finns ingen aktivitet att göra i skolan”.

Hamidullah, 16 år gammal, han kommer från Afghanistan. Hamidullah  sa “skolan är bra för att vi har olika ämnen att studera på och vi har bra schema och måltid och bra plan och upptagen hela tiden. Det går bra i skolan, för att han läser mycket här, för att jag vill flytta till andra skolan. Han trivs i skolan, för att vi har olika kompisar från olika länder och bra lärare i skolan. Han tycker bra att vi är flyktingar och svenskar i samma skolan, och han vill fortsätta studera med svenska elever för lära sig mer svenska. Han tänker om framtiden att fortsätta sin utbildning och klara sin mål i framtiden, men det finns ingen aktivitet att göra i skolan”.

«

© 2018 IM kämpar tillsammans. Tema av Anders Norén.