Vi är introduktionsprogrammet inriktning språk (IMS) på Ölands Gymnasium som kommer att blogga om vårt skolarbete tillsammans med våra lärare i SVA och andra ämnen. Genom bloggen vill vi dela våra kunskaper, erfarenheter och tankar.

Tanken med bloggen har varit att lära oss om bloggar och hur webbpublicering fungerar och vilka regler som gäller när man vill publicera texter, bilder, filmer eller musik på nätet.

I arbetet med bloggen arbetar vi med bland annat följande delar av läroplanen:

Svenska som andraspråk

Vi ska lära oss att skriva olika typer av texter där ord, bild och ljud samspelar.

Vi ska lära oss redigera texter med hjälp av dator och digitala medier

Vi ska lära oss hur man citerar och källhänvisar

I arbetet med bloggen har vi lärt oss vad en blogg är – de flesta av oss hade aldrig läst en blogg förut. Nu har vi alla tränat på att skriva blogginlägg. Vi har också lärt oss att det finns material som man får använda i skolarbeten och webbpublicering som är creative commons. Man kan söka efter det på https://search.creativecommons.org/ men man måste alltid ange källan och följa reglerna som gäller.

Tävlingen är inte det viktigaste för oss utan vi vill lära oss om vad en blogg är och mer om vad som gäller publicering på nätet. Vi skulle vilja vinna för att få en chans att besöka Sveriges huvudstad.

Välkommen hit!